Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyarország képes leírás - Kastély.tlap.hu
részletek »

Magyarország - Kastély.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kastely.tlap.hu » Magyarország
Keresés
Találatok száma - 7 db
Kastélylexikon

Kastélylexikon

Virág Zsolt Magyar Kastélylexikon-sorozata megyénkénti bontásban dolgozza fel az ország valamennyi kastélyát és kúriáját történeti, művészettörténeti, építészet- történeti és családtörténeti szempontból.

Kastélyspecialista

Kastélyspecialista

A kastélyspecialista évekkel ezelőtt indult, kastélyokkal foglalkozó weblapként. Ezt a funkciót a Kastélyspecialista Blog viszi tovább. A honlap mára átlakult: frissen indult kastély szálloda, kastélyhotel, palota, kúria, udvarház és villa kereső rendszerré. Rendezvényszervező, esküvőszervező, konferenciaszervező, valamint helyszíngazda, szállodai és éttermi szakember tanácsát kikérve és véleményét figyelembe véve jött létre kastélyhelyszín-adatbázisunk.

Magyar kastélyok

Magyar kastélyok

A portál alapvető célja a népszerűsítés, a magyarországi turisztikai lehetőségek bemutatása, kiemelt helyet kapnak a kastélyok, kúriák, várak. Nevezetes, érdekes kirándulóhelyeket mutatok be itthon és a környező országokból, legtöbbet Ausztriából.

Magyar kastélyok és kúriák

Magyar kastélyok és kúriák

A kastély.info egy látogatói fejlesztésre nyitott kastélyinformációs portál és adatbázis. Oldalunkkal a Magyar Kastélyok sorsát oly módon is szeretnénk támogatni, hogy segítjük azok értékesítését.

Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület

Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület

A rendszerváltozás nyomán a műemlékek egy része kikerült az állam tulajdonából, más része azonban továbbra is állami tulajdonban vár többnyire nem-állami fenntartóra. Az Egyesület megalakítását és programjainak alakítását a hasonló céllal alakult nemzetközi szervezetek és kezdeményezések is motiválták, formálták. Milyen kiemelt célokat tűzött maga elé a Kastélyainkért Egyesület? A fentebb említett általános célok és a még csak tervezett találkozók, szakági és információs szolgáltatások, kiadványok stb. mellett a magyarországi kastélyturizmus fejlesztésére kíván koncentrálni.

Titkos szerelmi zugok, csábító sétányok - A Brunszvik-kastély

Titkos szerelmi zugok, csábító sétányok - A Brunszvik-kastély

A magyarországi Beethoven-kultusz központja egyben Európa egyetlen óvodatörténeti gyűjteménye, amelyet egy 68 hektáros romantikus angolpark és természetvédelmi terület vesz körül. Martonvásár 'Marton Vására falu' néven már 1268 táján felírta magát hazánk és Európa térképére.

Tudor báj, középkori hangulat Magyarországon

Tudor báj, középkori hangulat Magyarországon

Székesfehérvártól 18 kilométerre található Nádasdladány, Magyarország talán legszebb romantikus, Tudor-stílusú kastélyával kihagyhatatlan célpontként írta fel magát hazánk turisztikai térképére. Aki manapság a Nádasdy-kastélyban jár, igencsak meglepődik, hiszen szempillantás alatt egy középkori angol kastély díszletei között találja magát.

Tuti menü