Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Külföldi kastélyok képes leírás - Kastély.tlap.hu
részletek »

Külföldi kastélyok - Kastély.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kastely.tlap.hu » Külföldi kastélyok
Keresés
Találatok száma - 9 db
A Trauttmansdorff-kastély kertjei, Merano környéke

A Trauttmansdorff-kastély kertjei, Merano környéke

A Trauttmansdorff-kastély kertje Európa egyik legszebb példánya a megművelt és műveletlen földterület csodálatos ötvözetének. A róla elnevezett kastélyt Gróf Trauttmansdorff építtette fel középkori romokból 1850-ben.

A windsori kastély

A windsori kastély

Windsor Londontól 34 kilométerre nyugatra fekszik. Londonbólból buszok, Peddingtonból és Waterlooból vonatok közlekednek Windsorba. Windsor alapítása óta a Térdszalagrend központja. A rendet III. Edvárd király alapította 1348-ban a Kerekasztal lovagjainak emlékére. Védőszentjük Szent György, a tiszteletére emelt kápolnában híres ereklyéket őriznek, többek között Szent György szívét és Krisztus keresztjének egy darabkáját. Az ereklyék zarándokok tömegét vonzza Windsorba. A Temze fölé emelkedő windsori kastély az angol királyok egyik rezidenciája. Mai formája a XIX. században alakult ki. IV. György király kívánsága volt, hogy a windsori kastély a középkori királyok roppant hatalmát fejezze ki.

Miramare kastély Trieszt

Miramare kastély Trieszt

Trieszt egyik gyöngyszeme a hófehér márványból épült romantikus hangulatot árasztó palota. Az épület eredetileg a Habsburg uralkodóház megrendelésére épült. Építését Carl Junket építész álma alapján 1856-ban kezdték meg s már 1860-ban be is fejezték a tenger mellet közvetlenül magasodó építményt. A gyöngyként ragyogó épületnek legalább olyan híres a parkja, mint maga a palota. Az egykoron sivár területen most búja zöld, valamint virágzó növények találhatók. Az építettők igényének megfelelően épült építmény a szórakozás és kikapcsolódás helyszínévé vált, s a Habsburg gyökerekkel rendelkező Miksa és Sarolta boldog, önfeledt napokat töltött itt.

Sinaia - Peles-kastély

Sinaia - Peles-kastély

'A Peles völgyi kastély, a román királyok nyári rezidenciája I Carol (1866 - 1914) ) idején épült és mára a XIX századi Európa egyik fontos emléműve lett. A király által vásárolt területen a kastél mellett több más épület is építettek, így a Pelisor kastélyt, a testőrség házát, az Economatot, a Casa de Vânătoare Foişor, vadászházat, istálókat, az áramfejlesztő telepet és a Sipot villát. A vadászház épült fel leghamarabb, így a királyi házaspár a kastély elkészültéig (1883) itt lakott. A helyi áramfejlesztőnek köszönhetően a Peles volt Európa első tejes egészében árammal megvilágított kastélya.

Szapáry várkastély

Szapáry várkastély

várkastély a középkorban még a Széchy család birtokában állt, eredetileg a település távolabb volt a várkastélytól. A 17. század elején azonban Bocskai hajdúi felégették a nékik ellenálló várost, s az új központ a harcok elültével már a vár körül jött létre. Az épület zárt, szabályos négyszög alaprajza és a saroktornyok a késő középkor jellegzetes stílusát őrzik. Külső megjelenése ma már barokk formákat mutat. Legszebb részletei közé tartozik főbejáratának gazdagon díszített, szobordíszes kapuja, az északi szárny homlokzata, valamint a belső terek némelyike: az egykori díszterem és az árkádokkal övezett belső udvar. A barokk átépítést az újkorban a Szapáry család végeztette el.

Várak és kastélyok Horvátországban

Várak és kastélyok Horvátországban

Horvátországnak sok szép történelmi vára és kastélya van, a legtöbbjük a szárazföld belsejében található és kiváló állapotú. Általuk nyomon követhető az elmúlt két évezred a római villáktól a középkori várakon át a reneszánsz és barokk kastélyokig.

Vaux Le Vicomte

Vaux Le Vicomte

There are two elements of major significance that contribute to Vaux le Vicomte's lasting fame. Vaux was the tragic setting for the downfall of Fouquet, a faithful minister who paid the price of life imprisonment, because of an embezzlement he did not commit, because of the jealousy of others and also because he went a little too far in bestowing lavish hospitality.

Versailles

Versailles

The Chateau de Versailles, which has been on UNESCO's World Heritage List for 30 years, is one of the most beautiful achievements of 18th-century French art. The site began as Louis XIII's hunting lodge before his son Louis XIV transformed and expanded it, moving the court and government of France to Versailles in 1682. Each of the three French kings who lived there until the French Revolution added improvements to make it more beautiful.

Versailles-i kastély - Tükröm, tükröm életem és Versailles-om!

Versailles-i kastély - Tükröm, tükröm életem és Versailles-om!

Már az ókori uralkodók és a Római Birodalom császárai közül is sokan hasonlították magukat a Naphoz. A középkori keresztény világ azonban nem fogadta el, hogy a királyokat vagy a császárokat istennek tekintsék. Mindezek ellenére XIV. Lajos földöntúli eredetű hatalmát akarta szimbolizálni, ezért újjáélesztette a napkultuszt. Jól illett egy abszolutisztikus uralkodóhoz ez a titulus: a király úgy ad fényt és meleget a birodalmának, ahogyan a Nap a Földnek.

Tuti menü