Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kastélyparkok képes leírás - Kastély.tlap.hu
részletek »

Kastélyparkok - Kastély.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kastely.tlap.hu » Kastélyparkok
Keresés
Találatok száma - 5 db
A csákvári volt Esterházy-kastély kertje

A csákvári volt Esterházy-kastély kertje

A csákvári Esterházy-kastély a 18. századvégi kastélyépítészet egyik legnagyszerűbb alkotása és kertje a magyar korai kertépítészet vitathatatlanul különleges értéke, műemlék. A csákvári angolkert l797-től épült folyamatosan. Az első tervlapok következetesen angolkertként említik.

A Festetics kastély parkja

A Festetics kastély parkja

A Festetics kastély parkjába a díszes főkapun juthatunk be. Évente 70 ezer egynyári virágot ültetnek ki a kertészeink a nyírott pázsitba illesztett ágyásokba. Az előkertet vadgesztenyefák, török mogyoró, orgonák, fekete fenyők és más fák, bokrok mellett két klasszikus szépségű japánakác, és Festetics György gróf mellékalakokkal kiegészített bronzszobra és egy nagy szökőkút díszíti.

Esterházy-kastély parkja - Szigliget

Esterházy-kastély parkja - Szigliget

A kastély védett parkját Talabér Gábor főkertész alakította ki 1920 és 1945 között. A 12 holdas kertben száz évnél idősebb faóriások vannak; a mintegy 520 fa között 120 fenyőféle található. Az Arborétum megtekinthető naponta 09-l6 óráig,

Kastélyparkok Nógrád megyében

Kastélyparkok Nógrád megyében

A ma már Szécsényhez tartozó Benczúrfalva az egykori Dolány, a Megyer-patak mellett, Szécsénytôl mintegy 5 km-re található. Az elsô feljegyzések Dolányról a XIV. századból maradtak fenn. A települést sajnos a törökök 1550-1552-ben teljesen elpusztították. A Wattay-család a XIX. század elején építtetett itt egy kastélyt. Az épület szépen illeszkedik környezetéhez, harmonikusan uralja a Szécsényi-medence fölé magasodó domb peremét. A barokk jelleg∓mp;mp;mp;irc; kastély több átalakítás nyomát viseli. Többszöri tulajdonosváltás után 1910-ben híres festôm∓mp;mp;mp;irc;vészünk Benczúr Gyula - Mikszáth Kálmán rábeszélésére - vásárolta meg a kastélyt. Benczúr élete utolsó éveit itt töltötte és a kastély mellett létesített m∓mp;mp;mp;irc;teremben dolgozott. 1920-ban bekövetkezett halála után vette fel a kis falu a Benczúrfalva nevet.

Versailles-i kastély, Trianon-kastélyok

Versailles-i kastély, Trianon-kastélyok

Párizs nevezetessége a Versailles-i kastély és a Trianon-kastélyok (Kis-Trianon, Nagy-Trianon) bemutatása, a nyitvatartási idő, a belépőjegy árak és a látnivalók feltüntetésével. Felhívjuk a Párizs városába utazó turisták figyelmét a Paris Pass kártya adta lehetőségekre, amellyel Párizs nevezetességei és látványosságai teljesen ingyenesen megtekinthetőek.

Tuti menü