Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Határon túli magyar kastélyok képes leírás - Kastély.tlap.hu
részletek »

Határon túli magyar kastélyok - Kastély.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kastely.tlap.hu » Határon túli magyar kastélyok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bánffy-kastély - Erdély

Bánffy-kastély - Erdély

Az erdélyi várak történetében a birtokosok egész sora követi, váltja egymást. Bonchida kivételes ritkaság, 600 éven át volt a Bánffy család tulajdona. Középkori alapok felhasználásával 1650-től kezdte építtetni Bánffy Dénes, a krónikák feljegyzése szerint a dobokai vár köveiből.

Esterházy Kincstár és vármúzeum - Fraknó

Esterházy Kincstár és vármúzeum - Fraknó

Az elmúlt évek során megrendezésre kerülő időszaki kiállítások fokozatosan fedték fel az Esterházy kincstár titkait. A műtárgyak különböző témakörökben kerültek bemutatásra. Az Esterházy kincstár∓mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp;mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; mp; quo ; című kiállítás keretében, a világszerte egyedülálló Esterházy kincstár megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

Esterházy-kastély Kismarton

Esterházy-kastély Kismarton

Az Esterházy-kastély Burgenland jelképe és egyben legjelentősebb kulturális emléke. Az Esterházy-hercegek befolyása alatt a kismartoni kastély az udvari élet központja volt a régi királyi Magyarországon, és különösen alkalmas alkotói otthont nyújtott a híres zeneszerzőnek, Joseph Haydnnak. Az Esterházy-kastély egyedülálló módon egyesíti a barokk csillogást a klasszicista szigorral és az osztrák biedermeierrel.

Léka - Lovagvár a hegytetőn

Léka - Lovagvár a hegytetőn

Léka, osztrák nevén Lockenhaus valahogy mindig is a látóterünkben volt, de csak pár hete jutottunk el odáig, hogy fel is menjünk a várba, és bejárjuk minden zegét-zugát. Érdemes rászánni egy délutánt, a lékai vár sokkal inkább a magyar, mint az osztrák történelem része, és nincs is messze, egyszerűen tovább kell menni egyenesen, ha Kőszegnél megyünk át a határon, és egyhamar odaérünk. A várhoz még a falu előtt le kell kanyarodni balra, a tövében van a parkoló, nyugi, nem kell hegyet mászni.

Trakošćan romantikus vára

Trakošćan romantikus vára

Távol a város zajától, festői környezetben magasodik Trakošćan vára Horvátországban, Varasdtól kb. 40 km-re és 7 km-re a szlovén határtól. Az első vár a 13. században a Zagorjei grófság védelmére épült. Első ismert tulajdonosai a Cillei grófok voltak. A 15. században Corvin Jánosé majd Gyulay Jánosé volt.

Tuti menü