Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dunántúl képes leírás - Kastély.tlap.hu
részletek »

Dunántúl - Kastély.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kastely.tlap.hu » Dunántúl
Keresés
Találatok száma - 24 db
Bakony és Balaton - várak

Bakony és Balaton - várak

A nyugalmat, csendesebb hangulatot kedvelők biztosan a szívükbe zárják a Bakony-Balaton térségét. Nem csupán azért, mert a területet földrajzi sokszínűség jellemzi, hanem azért is, mert olyan kulturális és természeti vonzerőket hordoz magában, amelyek maradandó élményeket nyújtanak. Míg a Balaton főként a vízparttal tudja vonzani a turistákat, addig a Bakonyban megtalálhatják kedvtelésüket a túrázni vágyók, a kerékpározás és a várak szerelmesei. Látogasson el Csobánc várába, Várpalotára, Somlóba, vagy a Balaton-felvidék legjobban helyreállított középkori kővárába: a sümegi várba! Ha felkeltettük érdeklődését, akkor látogasson el Turisztikai Szervezetünk weboldalára, ahol minden - a kikapcsolódáshoz - fontos információt megtalál!

Cziráky Kastély - Lovaberény

Cziráky Kastély - Lovaberény

A kastély építéstörténete a XVII. századig nyúlik vissza. Mai alakját, klasszikus formáját az 1804 és 1810 közötti felújítás során nyerte el. Az utolsó átalakítás a XIX. század közepén történt, és Ybl Miklós nevéhez fűződik.

Devecseri várkastély és kastélypark

Devecseri várkastély és kastélypark

A devecseri kastély a pápai Esterházy család úriszéke volt. Ők hozattak az országba több különleges fafajtát, melyek némelyike máig ékesíti a parkot. Ebben a csodálatos környezetben került megrendezésre az 1999-es Nemzetközi Kutyakiállítás, remélhetőleg még sok hasonló programnak adhat otthont várkertünk.

Draskovich kastély Sellye

Draskovich kastély Sellye

Virtuális túra a sellyei Draskovich kastély parkjában. Draskovich kastély a város központjában, ma diákotthon, de a vendégforgalom számára is kínál kényelmes szálláshelyet. A gyönyörű parkjában tett séta után benyithatunk az ugyancsak a főtéren lévő, Kiss Géza néprajzkutatóról elnevezett Ormánság Múzeumba, amely előtt a tudós mellszobra áll.

Egervári várkastély

Egervári várkastély

Az Egervári várkastély Zala megyében, Egerváron - Zalaegerszegt˜l 8 km-re található középkori várkastély, amely Magyarország nyugati véd˜vonalának részeként hosszú ideig végvár volt. Jelenleg turista szállóként üzemel.

Esterházy kastély  Csákvár

Esterházy kastély Csákvár

Az Esterházy-kastélyt eredetileg barokk stílusban Esterházy János építtette Fellner Jakab tervei alapján. 1781-1823 között többször átalakították, ekkor kapta Charles Morerau által mai klasszicista formáját. A főúri rezidencia különleges értéke volt a 77 ha. területű angolpark, melyet a kastély építkezéseivel párhuzamosan részletes és szakszerű tervek alapján évtizedek munkájával alakítottak ki. A kastélyhoz tartozó rész felújítása - a kerti építményekkel együtt - a mai napig tart.

Esterházy-kastély Pápa

Esterházy-kastély Pápa

A 18. században gróf Esterházy Károly Pápa földesura a régi vár elbontása után, annak helyén építette fel barokk kastélyát.A kastély leginpozánsabb helyisége a nádorterem, falán festmények és Pápa 18. századi képe látható.A kastélyban ma könyvtár, zeneiskola, művelődési ház, a Gróf Esterházy Múzeum és egy babamúzeum működik.

Esterházy-kastély Tata

Esterházy-kastély Tata

Az 1760-as évek elején Esterházy Miklós gróf a vár lebontásával, annak helyére nagyszabású, új kastély tervének az elkészítésével bízta meg Fellner Jakabot. A négy változatban kidolgozott terv megvalósítását részben Esterházy Miklós halála (1765), részben az anyagiak hiúsították meg. Fellner Jakab tervei szerint 1777-re csak egy szerényebb kastély készült el.

Fertőd Esterházy kastély - fotók

Fertőd Esterházy kastély - fotók

Az ország egyik leggazdagabb főúri családja, az Esterházyak 1720-66 között építtették ragyogó kastélyukat, a magyar Versailles-t. A több száz hektáros tájalakítással, kerttel és kerti építményekkel kialakított együttes építtetője herceg Esterházy (Fényes) Miklós (1714-1790), az ország első számú főura.

Hirdetés
Festetich kastély Keszthely

Festetich kastély Keszthely

A több mint negyedévezredes Festetics-kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte. Az akkor 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették, így ma 101 helyiséggel büszkélkedhet és ezzel Magyarország három legnagyobb, barokk kastélyainak egyike lett.

Festetics-kastély

Festetics-kastély

Festetics Kristóf 1739-ben vásárolta meg a keszthelyi birtokot, amelyen egy romos várkastély es egy régi templom állt. A leromlott állagú épületek elbontása után a családfő egy barok stílusban tervezett, tágas kerttel rendelkező kastélyt álmodott meg, amelynek kivitelezési munkálatai 1745-ben kezdődtek meg.

Jurisics vár Kőszeg

Jurisics vár Kőszeg

Az egykori földesúri vár a városfallal és várárokkal körülvett Belváros északnyugati sarkában helyezkedik el. A város többi részétől még külön vizesárok választotta el. A vár bejárata előtt elhelyezkedő elővárat is vizesárok vette körül. Az ilyen jellegű kettős várak Magyarországon ritkábban fordulnak elő, inkább külföldi példáikat ismerjük.

Károlyi kastély Fehérvárcsurgó

Károlyi kastély Fehérvárcsurgó

A fehérvárcsurgói kastélyt magába foglaló birtok története meglehetősen régre nyúlik vissza. 1834-ben a Perényi család zálogosította el Károlyi György grófnak, ami 1853-ban, vásárlás útján, végleg a Károlyiak kezébe került. A csurgói kastély építése annak a Heinrich Kochnak a tervei alapján történt, aki az angol klasszicista stílusú pesti Károlyi palota átépítését is végezte. A Bécsben élő építészt Ybl Miklós képviselte, aki mint a Károlyi család építésze a művezetéssel kapcsolatos tervezésben vett részt.

Kinizsi vár

Kinizsi vár

A Balaton-felvidék kisebb-nagyobb lankái között található Nagyvázsony községe, melynek egyik domboldalában tör az égbolt felé a középkori vár lakótornya. Építtetője a környéket uraló Vezsenyi nemesi família volt, akik Zádorvár perben való elvesztése után, a XV. század közepén emeltették a várat. Ebben az időszakban viszonylag békés vidéknek számított, ezért elsősorban középnemesi rezidencia, mint erős védőművekkel rendelkező épület volt. Miután 1472-ben férfiágon kihalt a család, Hunyadi Mátyás király a hadjárataiban tanúsított vitézségéért Kinizsi Pálnak adományozta. Ekkoriban alakították ki a négy kisebb toronnyal védelmezett várat.

Majk, Esterházy-kastély

Majk, Esterházy-kastély

A majki premontrei prépostság már 1252 el˜tt is fennállt 1727-ben gróf galánthai Eszterházy József a tulajdonát képez˜ majki birtokot felajánlotta a Nepomuki Szent János tiszteletére szentelt kamalduli szerzetesrend számára. Az 1930-as években gróf Eszterházy István és számos patrónus segítségével, Pilgram tervei alapján felépült a 17 cellaházból álló remeteség a kastély és a templom épületegyüttese.

Széchenyi kastély Nagycenk

Széchenyi kastély Nagycenk

A Széchenyi család 1711-ben megváltotta az addigi zálogjogon bérelt területet, és ettől kezdve örökös tulajdonába került a nagycenki birtok, mint a Sárvár-Felsővidéki terület része. A megváltott birtok első tulajdonosa Széchényi György (II.), - aki a családban az első gróf,- a vagyon később fiára, Széchényi Zsigmondra szállt.

Szeleste

Szeleste

MmeneTrend Itthon: Szeleste RtlKlub videó Zalaegerszegtől egy órányira található Szeleste, ahol nemcsak a 145 éves Festetich-kastély, de egy 13 hektáros arborétum is várja az utazókat.

Tuti menü