Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bárók, grófok, hercegek képes leírás - Kastély.tlap.hu
részletek »

Bárók, grófok, hercegek - Kastély.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kastely.tlap.hu » Bárók, grófok, hercegek
Keresés
Találatok száma - 6 db
A Festetics család története

A Festetics család története

A családi hagyomány szerint a Festeticsek Horvátországból költöztek Magyarországra. Első említésük 1634-ból való. Ekkor Festetics Pál Németújváron gróf Batthyány Ádám várának kapitánya és vámagya, ezen kívül a gróf íródeákja, később tiszttartója lett. Fia, II. Pál szintén a Batthyányakkal volt kapcsolatban; előbb katonájuk, a harcok után gazdaságuk intézője volt.

Batthyány család

Batthyány család

A Batthyány család Magyarország egyik legrégebbi mágnáscsaládja. Családunk eredetét az Örs nemzetségre vezetik vissza. Első említésük 970-re tehető, s a Balaton északi partján telepednek le. Belus 1150-ből említ egy Örs utódot, akit a Batthyányak ősének tartanak. Horvát bán, majd magyar nádor volt. Fia, Miska (1214) a későbbi II. Béla király nevelője volt. Miska fiának, Reinoldnak a képe ma is része a Németújvárott található Batthyány-ősök galériájának.

Erzsébet királyné kastélyai 1.

Erzsébet királyné kastélyai 1.

A SISI-UTAT 2002-ban hozták létre. Erzsébet királyné és császárné életének fontosabb állomásait járja be Bajorországból indulva Ausztrián át Magyarországig. 2004-ben pedig megalapították az Ausztria - Olaszország útvonalat és 2008-tól Svájcban ér véget Sisi életének utolsó szomorú emlékeivel.

Erzsébet királyné kastélyai 2.

Erzsébet királyné kastélyai 2.

A Sisi-út Magyarországon 'Bécsből 2 és fél órás autóúton érhető el Budapest. Egy kicsit hosszabb az út, ha egy kis kitérővel a főváros felé Herendet is útba ejtjük, ahol Magyarország legrégibb és egyben a világ egyik leghíresebb porcelánmanufaktúrája működik. A herendiek fehér aranya' a Hofburg-i Silberkammerben és a gödöllői kastélyban is fellelhető. A Herendi Porcelánmanufaktúra egykor Császári Királyi Udvari Szállító' volt. Az ún. Gödöllőmintás, keleti motívumokkal díszített készletet Ferenc József megrendelésére Erzsébet királyné számára készítették el. A porcelániumban filmvetítés és minimanufaktúra bemutató segíti a herendi márkanév sikertörténetének megismerését.'

Esterházy család

Esterházy család

Az Esterházy-kastély termeiben az építészettörténet, a műélvezet és az Esterházy hercegek életének három évszázada követhető nyomon. A kastély keleti szárnyában június 10-étől látható új időszaki kiállítás a hercegi gyűjtemény - nagyközönség számára eddig be nem mutatott - válogatott kincseit vonultatja fel.

Magyar Arisztokrácia

Magyar Arisztokrácia

Honlapunkon megtalálható a történelmi Magyar Királyság főnemesi családjainak csaknem teljes listája. A lista egyedülállósága abban rejlik, hogy nem csak a XX. századi főnemesi családokat sorolja fel, hanem tartalmazza a már kihalt családokat is.

Tuti menü